St. Lambertuskerk KerkradeOrgelpijpen Klais-orgel RolducMarcel van Westen

Marcel van Westen

Marcel van Westen kreeg zijn eerste orgellessen van Kees van Eersel. Hij vervolgde zijn orgel- en kerkmuziekstudie aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Ook studeerde hij zang in Leuven bij Bart de Kegel.

Tijdens en na zijn studies was Marcel geruime tijd directeur van de Zeeuwse Koorschool en voor een korte periode dirigent van het Middelburgs Kamerkoor. Ook was hij in die periode regio-kerkmusicus in Zeeland.

Marcel is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Als solist heeft hij een omvangrijk repertoire opgebouwd. In 2005 was hij prijswinnaar op het internationale orgelconcours te Goes, laureaat van de Achtste internationale Orgelcompetitie te Korschenbroich (Duitsland) en van het Rheinberger Orgelconcours te Liechtenstein. In 2014 concerteerde hij in het Mozarteum te Salzburg.

Marcel dirigeert sinds 2005 het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor. Van 2009 tot september 2013 was hij dirigent van Hortus Musicus Religiosus uit Bergen op Zoom. Hij was daar tevens als organist en dirigent verbonden aan de Lievevrouweparochie. Sinds 1 september 2013 is Marcel als kerkmusicus (organist/dirigent) verbonden aan de St. Severin in Aachen.

Naast zijn werk als organist en dirigent is Marcel projectzanger bij Studium Chorale te Maastricht.