St. Lambertuskerk KerkradeOrgelpijpen Klais-orgel RolducTjeu Zeijen

Tjeu Zeijen

Tjeu Zeijen studeerde piano en orgel aan het Conservatorium Maastricht bij Jo Dusseldorp en Jean Wolfs. Hij besloot zijn orgelstudie met het behalen van de “Prix d’Excellence”.

Vervolgens studeerde hij voor het diploma Dispokinesiotherapie aan het Deutsches Centrum für Dispo-kinese bij Onne van de Klashorst.

Als docent Dispokinesiologie gaf hij cursussen aan orgelklassen in Berlijn, Rotterdam, Stuttgart en voor de HaFa-docentenklas van Alex Schillings en Jan Cober.

Tjeu concerteerde in binnen- en buitenland in een twintigtal landen van Europa. Hij was jarenlang stadsorganist van Kerkrade en is al sinds 1975 verbonden aan de Augustinuskerk in Geleen als cantor, dirigent en organist.

Hij voerde tijdens vier afleveringen van het Orlandofestival van 2016 tot en met 2019 kamermuziekwerken uit voor orgel en viool, orgel en trompet en het volledige kamermuziekwerk van Marcel Dupré.

Tegenwoordig geeft hij les aan de muziekschool Herzogenrath en via een privé praktijk bij hem thuis.

De laatste jaren is er een intensieve samenwerking met het trombonekwartet Slide Consort en het Helicon Ensemble, beide o.l.v. Harrie Ries.