Orgelpijpen Klais-orgel RolducSt. Lambertuskerk KerkradeErwin Wiersinga

Erwin Wiersinga

Erwin Wiersinga, organist van de Catharinakerk te Roden, studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma Uitvoerend Musicus orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Hij studeerde ook bij onder anderen Harald Vogel, Marie-Claire Alain en Guy Bovet.

In 2007 was Erwin solist voor de Berliner Staatsoper, waar hij onder leiding van Daniel Barenboim de orgelsolo vertolkte uit de opera Doktor Faust van Ferruccio Busoni. In 2012 was Erwin gastdocent aan het staatsconservatorium van Beijing. In 2014 werd hij met Leo van Doeselaar benoemd tot titulair organist van de Martinikerk te Groningen. Erwin is daarnaast orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij concerteerde in Europa, Korea, China en Japan.

Erwin is te beluisteren op verschillende cd’s. "Orgelcultuur in Groningen", opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam Erwin met vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze cd werd internationaal zeer lovend ontvangen. Met collega Leonore Lub nam Erwin voor de NCRV het complete orgelwerk op van Jehan Alain; en met Yfynke Hoogeveen nam hij in 2008 eigen bewerkingen op van onder andere de Tombeau de Couperin van Maurice Ravel en de klarinetsonate van Poulenc.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest, waar hij werkte met dirigenten als Mariss Jansons, Ricardo Chailly, Ivan Fischer, Philippe Herreweghe, Sir Colin Davis en Leonard Slatkin.

Hij is organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.