St. Lambertuskerk KerkradeOrgelpijpen Klais-orgel RolducSpeeltafel Klais-orgel Rolduc

Stichting Orgelkring Kerkrade

In Kerkrade staan twee prachtige monumentale orgels. De St. Lambertuskerk heeft een Müller-orgel uit 1847, en het Klais-orgel in de Abdijkerk Rolduc werd in 1932 gebouwd. Vermeulen Orgelbouw (Weert) heeft beide instrumenten recent gerestaureerd en plaatste in 1987 een tweede orgel in de Abdijkerk Rolduc.

De drie orgels hebben in de Klankstad Kerkrade ook buiten de eredienst een belangrijke functie als concertinstrument.

De Stichting Orgelkring Kerkrade (SOK) organiseert met de Gemeente Kerkrade, de Stichting Vrienden van de Orgelkring Kerkrade, de Abdijkerk Rolduc en de St. Lambertuskerk de jaarlijke orgelcyclus. De cyclus omvat meestal een passieconcert, zomerconcerten, een Lambertusconcert en een kerstconcert, alle in de Abdijkerk van Rolduc en in de St. Lambertuskerk. De SOK verzorgt ook educatieve projecten.

Daarnaast organiseert de SOK elke eerste vrijdag van de maand van 12:00 tot 12:30 een Marktdagconcert in de St. Lambertuskerk te Kerkrade.

De 26 orgelkringen in Limburg werken nauw samen. Zo organiseert de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg een Orgelfestival Limburg en een gezamenlijke concertagenda, inclusief concerten in het Duitse en Belgische grensgebied.

De SOK is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met RSIN-nummer 8550 04 987. De stichting is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 4107 2949. Informatie over doelstellingen, activiteiten, beloningsbeleid en financiële verantwoording vindt u hier.

U kunt de activiteiten van de SOK financieel ondersteunen door donateur te worden van de Stichting Vrienden van de Orgelkring Kerkrade. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina Contact.