St. Lambertuskerk KerkradeOrgelpijpen Klais-orgel RolducJolanda Zwoferink

Jolanda Zwoferink

Jolanda Zwoferink werd geboren in Leersum en kreeg haar eerste orgellessen van haar vader, organist Bert Zwoferink. Ze studeerde orgel en muziektheorie bij Jan van Gijn in de Grote Kerk te Apeldoorn. Aan de conservatoria van Rotterdam en Brabant kreeg ze onderricht van Arie Keijzer, Folkert Grondsma en Bram Beekman, wat haar een meestertitel in de kerkmuziek opleverde. Ze nam deel aan masterclasses door Charles de Wolff over Bach en over het symfonische repertoire. In de Notre-Dame te Parijs voltooide ze een masterclass over Olivier Messiaen door Olivier Latry en Hans-Ola Ericsson.

Begin 2022 promoveerde ze aan de Katholieke Universiteit / LUCA School of arts te Leuven op het onderwerp "Bach-orgel" in relatie tot Bachs orgelwerken.

Jolanda is organist van de Dorps-kerk in Oostvorne, de Prinsekerk in Rotterdam en de Ijsseldijkkerk in Krimpen aan den Ijssel. Ze programmeert de internationale serie zomer-orgelrecitals die plaatsvindt in Muziekgebouw Eindhoven, en is artistiek leider van de orgelrecitals in de Bergkerk te Deventer.

Jolanda geeft daarnaast orgelles, verzorgt recitals in binnen- en buitenland, en produceert CD's. Ze richtte in 2003 het Prestare-label op, dat veel van haar opnames uitgaf – waaronder werken van Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen en Arie Keijzer.