St. Lambertuskerk KerkradeOrgelpijpen Klais-orgel RolducTjeu Zeijen

Tjeu Zeijen

Tjeu Zeijen, geboren in 1950 te Kerkrade, studeerde orgel bij Jean Wolfs en piano bij Jo Dusseldorp aan het Maastrichts Conservatorium. In 1979 behaalde hij de Prix d'Exellence voor orgel gevolgd door het diploma Dispokinesiotherapie en -paedie voor Musici bij G.O. van de Klashorst aan het Deutsches Centrum für Dispokinese. Hij is docent aan de Kerkraadse Muziekschool, stadsorganist van Kerkrade en organist-dirigent van de Augustinuskerk te Geleen. Hij geeft ook workshops dispokinesiologie aan universiteiten en conservatoria in Nederland en Duitsland.

Tjeu Zeijen concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en maakte radio- en t.v.-opnamen voor de K.R.O., B.R.T. en de nationale omroepen in Bulgarije en Estland. Hij is artistiek adviseur van de orgelkringen Kerkrade en Geleen en voor het Limbrichtse Salviuskerkje.

In 1995 maakte Tjeu Zeijen opnamen voor de CD "Historische Orgels in Limburg", en hij werkte mee aan de CD "Harrie Ries & Co". Hij maakte CD-opnamen met Camera Musica Mosana onder leiding van Ludo Cleasen, en met het Consortium Musicum onder leiding van Harrie Ries. Met Kamerkoor Maastricht nam hij werken op van Ludo Cleasen.

Tjeu Zeijen verzorgde de wereldpremiere van Concert voor Orgel en Fanfare van Jean Lambrechts tijdens het WMC te Kerkrade. In 2005 trad hij met bariton Hub Claesen en Trombonekwartet Harrie Ries op voor het Netwerk Oude Muziek in o.a. Alkmaar, Zeist en Amsterdam. In 2007 gaf hij o.a. concerten met de sopraan Yvonne Nijsten, Der Junge Chor Aachen en het Luxemburgs Brass Ensemble. Met Yvonne Nijsten en het Folkwang Kammerorchester Essen o.l.v. Otis Klöber opende hij het Limburgs Orgelfestival 2008. Dit jaar staan concerten in Duitsland, Nederland, België en Luxemburg op het programma.