St. Lambertuskerk KerkradeOrgelpijpen Klais-orgel RolducJo Louppen

Jo Louppen

Jo Louppen rondde in 1990 zijn Conservatoriumstudie in Maastricht af. Daarna vervolgde hij zijn studies met diverse workshops, cursussen en masterclasses.

Hij treedt met grote regelmaat op als solist en begeleider bij concerten en opnames. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de St. Pancratiuskerk te Heerlen en aan de Heilig Hartkerk te Landgraaf.

In 2000 was Jo laureaat bij het orgelconcours “L’Europe et l’Orgue 2000” dat plaatsvond in Luik, Aken en Maastricht, en in 2005 verscheen in opdracht van de stichting SOL de cd “Müllerorgels in Zuid-Limburg” waarop Jo de orgels in Wylre, Eys, Mechelen en Kerkrade Centrum bespeelt.

Sinds 2013 is Jo als Stadsorganist van Kerkrade verantwoordelijk voor de artistieke invulling van de concerten georganiseerd door de Stichting Orgelkring Kerkrade. In die hoedanigheid verzorgt hij onder andere maandelijks orgelbespelingen in de Kerkraadse Lambertuskerk. In de Pancratiuskerk te Heerlen draagt hij zorg voor de maandelijkse marktdagconcerten.

In 2016 verscheen in samenwerking met de Stichting Limburgse Componisten de cd “Positief: Limburgse composities op Kerkraadse orgels” met hedendaagse muziek van elf Limburgse componisten gespeeld op het Müller-orgel van de Lambertuskerk en het Klais-orgel te Rolduc.